Mitä asioita ja tunteita haluat vahvistaa?

Myöhäiskesä on viides vuodenaika, ja se sijoittuu kesän ja syksyn välimaastoon. Nyt onkin mainio aika vahvistaa yhteyttä omaan itseen ja löytää arkeen harmoniaa ja virtaavuutta.

Siirtymävaihe –  kesän rentoudesta aikataulutuksen pariin – voi aiheuttaa toisille vahvoja käynnistymisvaikeuksia ja mielen valtaa alakulo tai ärtymys; arki tuntuu stressaavalta ja vastenmieliseltä pakkolaskulta. 

JOUSTAVIN ASKELIN KOHTI ARKEA

Kokeile ottaa puoli tuntia omaa aikaa aamuisin. Tee jotain mieluisaa ja rauhallista ennen aamutoimia ja töiden aloitusta. Joustavan työn tehtävissä töitä kannattaa järjestellä oman rytmin mukaisesti. Viikonloppuihin voi suunnitella pienen retken tai nauttia myöhäiskesän lämmöstä ja tapahtumatarjonnasta.

MINISAAREKKEET TUOVAT VAIHTELUA

Kalenteriin on tärkeä merkitä hyvän olon ja hengähtämisen minisaarekkeita. Jokaiseen päivään on hyvä sisällyttää pieni palautumis- ja hengähdyshetki, esimerkiksi rauhallinen luku-, venyttely- tai teehetki. Säännöllinen harrastus tuo virkistystä. Tapaamiset ystävien kanssa kannattaa pitää ohjelmassa myös syksyn edetessä. Olisiko kävelylenkki tai saunailta mahdollinen, vaikka kerran kuussa? 

KESKITÄ HUOMIOSI OIKEISIIN ASIOIHIN

Nyt on oiva hetki istua alas ja pohtia, mitkä teemat ja asiat ovat itselle tärkeitä. Kirjoittaminen auttaa selkiyttämään ajatuksia. Kalenteriin kirjoitettuihin asioihin voi palailla ja lisäillä niihin merkintöjä. Jos elämässäsi on muutostilanne, on hyvä antaa tilaa ja energiaa uuden tilanteen vaatimalle panostukselle. Sinussa on voimaa saavuttaa asiat, jotka ovat sinulle tärkeitä.

MITÄ TUNNETILOJA HALUAT VAHVISTAA?

Koemme päivän tapahtumat vallitsevan tunnetilan kautta. Tunne ikään kuin luon taustan päivän tilanteille. Kun ihmisen tunnesydän on myönteisessä tilassa, hän kokee asiat positiivisessa valossa. Yhteydessä itseensä ihminen on aito ja avoin. Omaan kehoon rantautunut ihminen elää kehon keskuksesta käsin.

Millaisia asioita tekemällä sinä löydät hyvän olon ja yhteyden itseesi? Mitä tunteita haluat vahvistaa ja tuntea tulevina vuodenaikoina?

Teksti: Henna Tarjanne-Lekola
Kuva: Erika Lind 
Kirjoittaja on vuorovaikutuksen ja viestinnän mahdollistaja, eheyttävän liikkeen ohjaaja. Henna tekee monipuolista työtä dialogin, kehomielen hyvinvoinnin ja itsetuntemuksen parissa. Hän on työskennellyt aiemmin yhdistys- ja yritysviestinnän parissa. Harrastukset: lempeä liike, tanssi, ulkoilu, kierrätys ja taloon liittyvät puuhat. Ikä: 46, kolme kouluikäistä lasta, sheltti-koira ja puoliso. Koti Helsingin Tapanilassa.

Life Planner -elämänhallintakalenteri on työkalu arjen avuksi.

Sulje valikko