Puuhaa pikkulomalaisten päiviin

 

Kesäkuun alkaessa alkoi myös pikkulomalaisten pitkä kesäloma. Pikkulomalaisilla tarkoitan tietenkin kouluikäisiä lapsia, joille viikkokausien joutilaisuus voi joskus tuntua liiankin pitkältä ajalta. 

Aiemmista kesistä poiketen tänä vuonna monet leirit on peruttu ja riskiryhmään kuuluvien isovanhempien hoitoavun saanti on iso kysymysmerkki.

Kun vanhempien lomat yleensä alkavat aikaisintaan juhannuksesta, ollaankin taas samassa tilanteessa kuin pari kuukautta aiemmin: miten koululaiset pärjäävät koko päivän itsekseen, jos ketään aikuista ei ole kotona

Ainakin isompien koululaisten kanssa, jotka pärjäävät jo yksin kotona, voi sopia pelisäännöistä. Käydään etukäteen läpi, milloin pelataan, milloin ulkoillaan ja välillä olisi hyvä muistaa käydä syömässä.

Tähän halusimme tarjota tulostettavan viikko-ohjelmapohjan. Aiemmin keväällä ilmestynyt lukujärjestyksemme on nyt muokattu vastaamaan enemmän lomalaisten aikatauluja. Siitä pikkulomalainen voi itse seurata, mitä mihinkin aikaan päivästä piti tehdä, eikä ajan kuluminen tunnu niin hitaalta.

 

Kesäloma tarjoaa myös yli kaksi kuukautta vapautta koulutehtävistä, mutta miten on kotitöiden laita teidän perheessänne? Vaikka kesällä voidaan elää rennommalla sykkeellä, pitää niistäkin muistaa huolehtia. Siksi laitoimme mukaan pienen osion muistuttamaan pikkulomalaisia heille sopivan kokoisista askareista, joita voi tehdä päivän aikana. Porkkanana viikon aikana tehdyistä kotitöistä voi vaikka sopia viikonlopuksi jonkun kivan palkinnon.

Kyllä me tästäkin taas selvitään, eikä unohdeta naapuriapua.

Sujuvia arkipäiviä ja ihanaa kesän alkua teille kaikille!

Katja

Rekisteröidy tästä ja saat ladattavaksi viikko-ohjelman

Sulje valikko