Tavarahallinnalla lisää tilaa ja aikaa?

Oletko sinä koskaan pysähtynyt miettimään, kuinka paljon aikaa arjessasi kuluu tavaroiden hallitsemiseen? Onko joskus tullut tunne siitä, että kaipaat lisää tilaa ja aikaa arkeen ja vuorokauteen lisää tunteja? 

On hyvin normaalia, että nykypäivänä tulee tunne, että aika ei vaan riitä kaikkeen siihen mitä haluaisit tehdä. Työpäivän päätteeksi kotona ehkä odottaa toinen työmaa siivoamisen, järjestämisen ja muiden kotitöiden parissa. Entäpä, jos tilanne olisikin toinen ja kotisi olisi stressivapaa tila, jossa saat ladata akkuja töiden päätteeksi ja siellä olisi selkeää sekä kotisi olisi helppo siivota ja ylläpitää? Mitä tekisit siivoamiselta ja järjestämiseltä vapautuvalla ajalla? Harrastaisitko jotain uutta, kenties käyttäisit aikaa käsitöiden parissa tai uppoutuisit hyvien kirjojen pariin? Toki, näitähän voit tehdä jo nyt, mutta entä jos sen voisi tehdä ilman tunnontuskia siitä, että kotityöt odottavat? 

Yksi asia, mikä auttaa vapauttamaan aikaa arjessa on omien tavaroidesi läpikäyminen.

Omistamme nykyään paljon erilaisia tavaroita. Kaapit ovat täyttyneet monenlaisista, ehkä arkea alun perin helpottamaan hankituista tavaroista, jotka ovat kuitenkin unohtuneet kaappeihimme ja täyttävät arvokasta säilytystilaa. 

Omistamme nykyään paljon erilaisia tavaroita. Kaapit ovat täyttyneet monenlaisista, ehkä arkea alun perin helpottamaan hankituista tavaroista, jotka ovat kuitenkin unohtuneet kaappeihimme ja täyttävät arvokasta säilytystilaa. 

Lisäksi jatkuvasti uudistuvat tavarat ja tuotteet sekä niistä kertova mainonta houkuttelee meitä uusiin hankintoihin, vaikka kotonamme ehkä jo vastaava tuote löytyykin. Et ehkä löydä tavaraa, minkä tiedät omistavasi, mutta ostat silti tilalle uuden koska se on helpompaa ja nopeampi ratkaisu kuin etsiä kadonnut tavara kotisi säilytysjärjestelmistä.  Olet ehkä miettinyt, että tavaroiden läpikäyminen olisi paikallaan, mutta et ole vielä osannut sitä oikein aloittaa ja urakka tuntuu valtavalta. Annan sinulle alla muutamia vinkkejä, minkä avulla pääset aloittamaan projektisi ja viemään sitä eteenpäin omaan tahtiisi.

  1. Aikatauluta tavarahallinnalle tilaa kalenteriisi.

Näin sinun tulee ryhdyttyä työhön eikä projekti siirry aikapulan vuoksi. Jo 30 minuuttia päivässä vie asiaa eteenpäin, mutta mitä enemmän pystyt antamaan sille päivittäin aikaa, sitä nopeampia tuloksia tulet saamaan. 

  1. Mieti, mikä kohta kodistasi kaipaa ensimmäisenä huomiotasi, mikä helpottaa arkeasi?

Jos koet, että kompastuskivi on luopumisen vaikeus ja tunnesiteet, on hyvä aloittaa helpoimmasta kohteesta ja siirtyä askel askeleelta kohti tunnepitoisempia tavaroitasi. Helppoja ”harjoituskohteita” ovat keittiön kuiva-aineet sekä esimerkiksi siivouskaapin sisältö ja kosmetiikka. Sellaiset tuotteet ja tavarat, joissa on selkeä parasta ennen-päiväys tai käyttöaika. 

  1. Karsi, pohdi ja luovu.

Kun lähdet karsimaan tavaroitasi, pilko urakkasi riittävän pieniin osiin ja muista tauottaa tekemistäsi. 

Pohdi myös, mikä on sinulle riittävästi. Milloin olet edellisen kerran tavaraa tarvinnut ja tuletko jatkossakaan sitä tarvitsemaan? Ajaako joku toinen tavara saman asian? Käytätkö samoja tavaroita kerrasta toiseen ja toiset tavarat jäävät aina käyttämättä? 

Luovu käyttämättä jääneistä, rikkoutuneista, epäkäytännöllisistä tai muuten ylimääräisistä. Voit miettiä etukäteen, haluatko myydä sinulle turhat kirpputorilla vai olisiko hyväntekeväisyyteen toimittaminen sinulle helpompaa. 

Vie poistuvat tavarat mahdollisimman pian pois kotoasi. Pääasia on, että kun olet tehnyt päätöksen luopua jostain, laitat sen heti eteenpäin. Näin vältyt siltä, että jonkun ajan päästä huomaat poistuviksi tarkoitettujen tavaroidesi löytäneen tiensä takaisin kaappeihisi. Et siis pääse katumaan luopumispäätöstäsi.

  1. Luo toimivat paikat jäljelle jääneille tavaroillesi.

Kun olet saanut karsittua tavarat, on aika antaa jäljelle jääville omat paikat. On tärkeää huomioida, että et täytä säilytystiloja täyteen vaan jätät sinne myös tyhjää tilaa.

 Hyvä nyrkkisääntö on, että maksimissaan ¾ osaa säilytystilasta on käytössä. Näin sinun on helpompi ottaa tavarat käyttöön, mutta myös käytön jälkeen palauttaa ne omille paikoilleen helposti. 

Mieti myös hieman tavaroiden toimintoja sijoittaessasi niitä säilytystiloihin. Päivittäin käytössä olevat on hyvä olla käsiesi ulottuvilla, harvemmin tarvittavat voivat olla niissä paikoissa, joihin tarvitset ehkä apujakkaraa ylettääksesi.

On hyvä huomioida, että tavaran läpikäymiseen menee meillä kaikilla eri aika. Aika, mitä siihen kuluu, riippuu esimerkiksi lähtötilanteesta, kuinka paljon tavaraa on, minkä kokoinen asunto on, onko luopuminen helppoa vai tuntuuko se vaikealta jopa päiväystuotteissa. Ota itsellesi ennen ja jälkeen kuvia, niiden avulla sinun on helpompi huomata edistymisesti projektissasi. Älä myöskään unohda palkita itseäsi, kun olet saanut urakkasi valmiiksi!

Jos urakka tuntuu liian vaikealta lähteä yksin tekemään, voit hyvillä mielin kutsua avuksesi koulutetun ammattijärjestäjän. Ammattijärjestäjä auttaa sinua vaikeissa tilanteissa eteenpäin ja on sinun kotisi oma personal trainer, joka kannustaa ja ohjaa sinua eteenpäin kohti asettamiasi tavoitteita. 

Olen Nina Päivinen, koulutettu ammattijärjestäjä ja pian valmistuva ratkaisukeskeinen valmentaja-coach. Yritykseni TavaraTaituri auttaa tavarahallinnan parissa niin lähellä kuin etänä, järjestää koulutuksia sekä jatkossa tarjoaa myös coaching-palveluita.


Olen ilokseni saanut auttaa jo reilun parin vuoden ajan kotitalouksia saamaan heidän kotinsa tavaramäärän haltuun ja löytämään lisää tilaa ja aikaa tehdä, heille rakkaita asioita. Omaa sydäntä lähellä on oivalluttaminen ja omien vahvuuksien löytäminen. Olen itse käynyt tavarapolun läpi tavarapaljoudesta selkeyteen ja voin sydämestäni kertoa, että tuo matka on ollut yksi elämäni tärkeimpiä. Kotini on nykyään paikka, jossa voin rentoutua ja ladata akkuja sekä antaa aikaa tärkeimmälle asialleni elämässäni, omalla pojalleni ja perheelleni.

Voit olla minuun yhteydessä suoraan, nina@tavarataituri.fi tai löydät kaikki Suomen koulutetut ammattijärjestäjät Suomen ammattijärjestäjät ry:n kautta. Yhdistykseen jäsenet ovat kaikki koulutettuja ammattijärjestäjiä, joka takaa sen, että asiakkaan on turvallista ostaa palveluita yhdistyksen jäseniltä. Ammattijärjestäjän palvelut ovat myös kotitalousvähennyskelpoisia omassa verotuksessasi.

Aurinkoisia hetkiä tavaraprojektiisi! Sinä onnistut kyllä!

Rakkaudella,

Nina

Sulje valikko