Vuosikellolla hahmotat vuoden kulun

Vuosikello on työkalu, jolla voit helposti tehdä vuosisuunnitelman. Sitä käytetään paljon mm. markkinoinnissa.

Vuosittain toistuvat tapahtumat ja se, milloin niihin olisi hyvä alkaa reagoimaan, toimivat hyvänä pohjana toimintaa suunnitellessa. Esimerkiksi äitienpäivät, naistenpäivät ym. tulevat joka vuosi ja kaaosta helpottaa, kun niihin tarttuu jo kuukautta aikaisemmin, vaikka ihan ajatustasolla.

Onko omalla alallasi jokavuotiset messut tai koulutukset, joihin voi osallistua. Vai järjestätkö itse tapahtumia?

Myös tavallisessa perhe-elämässä asioiden etukäteissuunnittelu voi auttaa arjen hallinnassa. Esimerkiksi milloin on hyvä havahtua lomien suunnitteluun, tarvitaanko lapsille jotain tekemistä vai tulisiko varata yhteinen matka johonkin?

Entä harrastukset? Milloin alkavat uimakoulut tai muut kauden harrastukset? Käytkö kirppiksillä? Haluatko päästä eroon talvivarusteista, milloin olisi hyvä varata pöytä?

Entä puutarha? Milloin tulisi istuttaa tulppaanit, jotta niistä voisi nauttia keväällä. Nuohooja? Lasten neuvolat? Omat tarkastukset?

Tai jos keskittyisin vain omaan hyvinvointiin? Vuosikelloon voi suunnitella eri vuodenajoille sopivia liikuntamuotoja. Talvella lempeää joogaa, keväällä juoksukoulu…

Nyt vuoden alussa on hyvä ottaa vuosikello käyttöön! Älä kuitenkaan ahda sitä liian täyteen, ettei vuodesta tule paniikinomaista suorittamista.

Näin käytät vuosikelloa:

  1. Merkkaa kunkin kuukauden kiinnekohdat, kuten tapahtumat, myyntikampanjat, messut, juhlat, lomat jne., vuosikellon sisäkehälle.
  2. Mieti, mitä valmistautumista näihin vaaditaan ja milloin se täytyy aloittaa. Kirjoita toteutus-kehälle oikean kuukauden kohdalle nämä toimenpiteet. Varaa kunnolla aikaa, ettei tule kiire!
  3. Jotta voisimme oppia virheistämme ja iloita onnistumisista, on kolmas eli mittaa-kehä olemassa. Kirjaa siihen, miten kukin homma sujui. Voit käyttää tekstiä tai lukuja, mikä sinulle on luontevaa.

Hyviä suunnitteluhetkiä!
Katja

Sulje valikko